...Words From God~O Allah, The Lord~...

"Closer and closer to mankind comes their Reckoning: yet they heed not and they turn away."

"Telah hampir datangnya kepada manusia hari perhitungan amalnya sedang mereka dalam kelalaian, tidak hiraukan persediaan baginya.." (Al-Anbiyaa':1)

AWAS! Anda berada di zon::Alangkah Indahnya Hidup Ini::

::SELAMAT DATANG:::WELCOME:::

Salam sejahtera, salam singgah, salam melawat, salam menjengok, dan semua salamlah saya ucapan kepada pengunjung rumah saya ni teratak; Alangkah Indahnya Hidup Ini...

Saya sangat berbesar hati sekiranya anda dapat meluangkan masa untuk membaca perkongsian saya di dalam blog ini. Saya juga mengalu-alukan anda untuk 'copy' atau ambil apa sahaja yang ada di teratak saya ini yang memberi manfaat kepada anda. Namun saya mengharapkan jasa baik anda untuk melampirkan link 'Alangkah Indahnya Hidup Ini' sebagai rujukannya. Ini kerana sebarang artikel yang saya hasilkan sendiri pasti menjadi tanggungjawab saya kepada ALLAH. ^_^

~Moga ' Alangkah Indahnya Hidup Ini' sentiasa menjadi inspirasi anda~
~Moga segala kandungannya dapat memberi manfaat kepada semua~
~Moga dengan 'Alangkah Indahnya Hidup Ini' menjadikan kita sama-sama beroleh rahmat dan hidayah Allah S.W.T..aminnn~

Sekian Terima Kasih.

Friday, December 2, 2011

lama tak update...


بسم الله الرحمن الرحيم
Astaghfirullahal'azim... dah dekat 4 bulan tak update rupanya! Walaubagaimanapun harapnya masih tak terlambat untuk saya sampaikan Salam Muharram, Salam Hijrah 1433!  Dah masuk tahun baru Islam tapi dah suntuk benar tahun masihinya...nampaknya biarlah entry ini menjadi entry terakhir sebelum tamatnya 2011 ni..

Maaf, biasanya memang bukan sengaja saya tidak meng'update' sesuatu di layar rumah yang saya cintai ini... Hakikatnya memang banyak perkara yang tidak mengizinkan. Mengimbau sekitar 4 bulan yang lepas, saya berada di penghujung tempoh praktikal saya di hospital daerah kampung halaman saya ini. Biasanya, balik kerja, sampai rumah agak lewat juga sebab perjalanan dari rumah saya ke hospital tu mengambil masa setengah jam..plus kadang-kadang abah saya jemput lambat, waktu kerja yang biasa habis pukul lima tu hanya mengizinkan saya sampai di rumah sekitar enam setengah petang...huhu..dan jujurnya sepanjang LI (latihan industri@ praktikal) hari tu memang saya selalu tidur awal. Inilah juga antara penyebabnya, tiada entry berjaya didraf.

Lepas tamat berpraktikal tu pulak, hampir dua bulanlah jugak saya 'terputus bekalan internet' kat rumah ni..hehe. Saya tahu, ada antara anda yang mungkin selalu melawat ke teratak 'Alangkah Indahnya Hidup Ini'  ni dan mungkin juga sedikit kecewa bila tiada entry baru diupdate. Sekali lagi, maafkan saya..(kalau anda nak balas, balaslah dengan lagu Jamal ft Malique tu: Aku Maafkan Kamu..hehe (sebab tu lagu yang saya suke..hiihi)

Sepanjang empat bulan ini juga banyak perkara yang berlaku...dan nak menuju ke penghabisan tahun ini memang kenduri-kendara menjadi kesibukkan utama saya. Terbaru, saya terima seorang lagi ahli keluarga baru (dapat abang ipar..huhu) dan akan datang  penutup tahun nanti akan terima seorang lagi.  Al-maklumlah, adik-beradik ramai perempuankan..;) Tak tambah lagi dengan kenduri aqiqah sepupu dan anak saudara. Huh! Tahun ni memang kenduri saja..hehe
Kawan saya, cikpah (panggilan manja saya pada dia...hihi) pernah mesej kat saya...

'interview is a part of graduate's life...'
 

then i've replied to her..

'...raising grapes at home is a part of graduate's life too'....hahha
Jadi untuk memanfaatkan masa saya bersama dengan 'anggur2' saya di rumah ni...maka memang sayalah yang menjaga 'kebajikan' rumah ini.

'Sheriff Kebersihan..' kata along saya, kira-kira merangkap bagi pangkat kat sayalah tu...haaha

Memanglah, 'Sheriff Kebersihan kena beraksi, mengenal pasti lokasi jenayah kekotoran yang melanda rumah saya ni!'...ha..memang penat jugaklah mengemas satu rumah untuk kenduri-kendara kak dhe saya haritu.
Hmmm...dan yang sebenarnya juga, saya tak pernah lupakan layar rumah saya yang satu ni. Banyak sebenarnya tajuk-tajuk entry yang dah saya fikir...cuma tak sempat nak mendraf aja lagi. Baru mendrafkannya dalam kepala. Tak apalah, insyaAllah akan datang, salah satu dari tajuk-tajuk entry ni akan saya poskan ke layar rumah saya ini..^__^


UPCOMING ENTRIES, InsyaAllah..;D
-manusia beradab
-anak-anak kitakah?
­-kita kadang-kadang sampah
-fassobru jamil
-qalbu saleem
-terbinanya masjid itu
-LI dan saye!
-BioMed Sc dan saye!
-terhijabnya hati...


p/s: kalau anda diberi pilihan...entry mana yang anda nak baca dulu?? heee~;)
p/s: moga entry ini menjadi entry pengubat rindu! ;)) insyaAllah, see you next year! (sebab saya mungkin tak dapat nak poskan entry yang akan datang dalam masa terdekat ini tapi apa-apapun anda doakanlah ye!) 

(:alangkah indahnya hidup ini>>>bila dapat update blog selalu!!:)


i miss 'my home' so badly! ~~JagaDiriHiasiPeribadimuDenganAkhlakMulia~~
...wallahu'alam...


No comments:

Post a Comment