...Words From God~O Allah, The Lord~...

"Closer and closer to mankind comes their Reckoning: yet they heed not and they turn away."

"Telah hampir datangnya kepada manusia hari perhitungan amalnya sedang mereka dalam kelalaian, tidak hiraukan persediaan baginya.." (Al-Anbiyaa':1)

AWAS! Anda berada di zon::Alangkah Indahnya Hidup Ini::

::SELAMAT DATANG:::WELCOME:::

Salam sejahtera, salam singgah, salam melawat, salam menjengok, dan semua salamlah saya ucapan kepada pengunjung rumah saya ni teratak; Alangkah Indahnya Hidup Ini...

Saya sangat berbesar hati sekiranya anda dapat meluangkan masa untuk membaca perkongsian saya di dalam blog ini. Saya juga mengalu-alukan anda untuk 'copy' atau ambil apa sahaja yang ada di teratak saya ini yang memberi manfaat kepada anda. Namun saya mengharapkan jasa baik anda untuk melampirkan link 'Alangkah Indahnya Hidup Ini' sebagai rujukannya. Ini kerana sebarang artikel yang saya hasilkan sendiri pasti menjadi tanggungjawab saya kepada ALLAH. ^_^

~Moga ' Alangkah Indahnya Hidup Ini' sentiasa menjadi inspirasi anda~
~Moga segala kandungannya dapat memberi manfaat kepada semua~
~Moga dengan 'Alangkah Indahnya Hidup Ini' menjadikan kita sama-sama beroleh rahmat dan hidayah Allah S.W.T..aminnn~

Sekian Terima Kasih.

Wednesday, March 25, 2009

Rinduu...kamu.kamu..dan kamuuu..


Rindu dkt organisasi kat sebelah tu>>>
Inilah 'anak-anak kapal@sahabat2 usrah' saya dulu...hehehhe

.....Alhamdulillah....

~walaupun hanya sekejap bersama tapi kemanisan ukhuwah tu xpenah tawar..
~walaupun hampir setahun dah berpisah tp kami masih spt bersama..
~walaupun dah lama xjumpa tapi kehangatan 'kasih-syg' tu masih terasa bahang spt dlu...

....sebenarnyer....

~sebelum saya memulakan operasi blog saya ni...ada seorg sahabat sy yg telah dlu wujudkan blog die...die pn dah tulis pasal kami..terharunyer..

Die kate…

"rindu~rindu~
ingat tak lagi pot study kita...surau A2...berkampong kat situ seminggu..makan kat situ..blaja kat situ...tido pun kat situ...solat jemaah sama2..kadang2 ada org ajar kan kimia...ada jugak yg conteng2 white board la....yg best skali makan dlm dulang..beli makanan untuk 3 org tapi makan 5 org..bila dah x larat study...nyanyi2 la...aaaa..sy rindu.
."

~inilah salah satu kenangan kami bersama…
~kalo nk bca lg knelah..singgah kat blog die...www.luvpalestine.blogdrive.com
~Friendship is like a marriage. It is not when the perfect couple comes together. It is when the imperfect couple learns to enjoy their differences...
~oleh kerana itu juga kami bersama..

...ini RESUME kami...

* At..: seorang yang ditakdirkan bermukim di Sh.Alam yang...(byk round about tu..) a.k.a sayalah tu..heheehe

* Ar..: tercampak nun jauh di manchester...sya kagum dengan die (kalo die bca jgn riak pulak yer..)..sbb otak die geliga...hihihihi..lg satu sbb die mujadah dlm jalan dakwah dan selaku org yg pernah satu skolah dgn die..sy tahu penghijrahnya ke jalan mulia ini..kami menjadi satu 'family' bermula dr die....kami slalu juga kongsi cerite ms kat matrik dlu..kalo die rasa down antara jawatan yang dipegang dan mujahadahnya...sy cube jadi pendengar walaupn xdpt nk tlg ape..melainkan kata2 untuk berlapang dada...sblm dia 'fly' dlu, diepun slaloo jdk tempat sya luah perasaan kalo tgh down dgn kehidupan br di 'Sh.Alam' yng serba 'mencabar' tu..hehehe.. die pulak yg bg ayt2 untuk sy berlapang dada..terima kasih Ar..

* Ai..: dia pun terbang juga...nun ke negeri dibwh bayu...orgnyer lembut aje..slalu memntingkan org lain berbanding diri die sendiri... sya selalu kte kat die..saya tahu itu sifat die..tp jgn sampai die xfikir langsung ttg diri die..walau mcm mana pun saya tahu itulah yg menjadikn die istimewa..diepun slalu share cerita dgn saya..satu perkara, kalo ader ape2 kami slalu xsaba2 nk btau antara satu sma lain...Ai..bersabarlah yer.. Allah sentiasa bersama org yg bersabar..

* Wa..: die dh jadk org negeri saya sekarg...walaupn engineering bkn impian die sgt..tp sy berdoa dan pasti die akn berjaya...die ader namer glamor...ME*.. sya suka kacau die..sbb die pendiam orgnyer...tapi kalo kami dah berjumpa ssh nk berhenti bercerita... sampaikn masa dlu..die kate ssh nk study ngn saya..sbb xberenti nk bercakap..hihiihhi.. rindu Wa.

* Sy..: kami satu DK (dwn kuliah)...sbnrnyer dlu sy slalu 'usha' die..dlm hati sy sentiasa rase nk kenal rapat dgn die..kami ada juga bertego sapa..tp 'cam2 je la'..tp ble Ar ajk dia join usrah kami... kami jd satu keluarga...sy bersyukur dpt kenal die...hijrah diepn bkn mudah...sy pun msih xmmpu nk jd mcm die..smpi sekrg kalo nk ape2 pandangn sya slalu mesg die..die pun sama..Miss you,Sy..

* J..: lincah orgnyer..dan bersemangat waja..saya suka sikap die yg suka mencari ilmu akhirat dan berusaha untuk memperbaiki diri...sy tahu bkn mudah untuk berubah kalau kte bkn dr background family yg btol2 faham dan amal agama serta sgl syariatnye...tp Allah pasti meredhai die ats kesungguh die nk mendekati Rabbul'izzati....semoga Allah kuatkan hatimu, J...

* Jan..:Ai yg bawak die dlm family kami..die pun bgs sbb walaupun cume tinggal 2minggu lg kat matrik...die still nk join kami..dan sampai sekrg sy masih kontek dgn die..kalo ada ape2 masalah berhadapan dgn karenah manusia 'yg pelik2' skarg die tahu kt siapa.. she can turn to... of cause the most of all is Allah, then she knows that she can count on me..May Allah bless you, Jan..

~kini masing2 jauh dari mata...tapi yg pasti akn sentiasa dkt dihati..
~kini teknologi makin canggih...hp-sms,telepon..internet-ym,fs,blog..hhihihi
~jadi harap aura ukhuwah itu setiasa dirasai getarannya..
~jadi tiada yang berubah pada ukhuwah kite ini...cuma peningkatan amaln harapnyer sentiasa "bergraf linear"...insyaAllah..
~maka benarlah ape yg dikatekn...kemanisan iman itu...

1. Mencintai Allah dan Rasul melebihi segalanya
2. membenci kepada kemungkaran spt bencinya dicampakkan ke dlm api neraka
3. mencintai seseorng hanya kerana Allah..

~Moga Allah kekalkan kemnisan itu hatta sampi bila2 pun..amin..
~truely,madly,deply....miss all of you..
~miss-luv-hug-n-kiss to my usrahmates....

...Ya Allah, rindunyer...

#sumber: koleksi kenangan terindah bersamu kasehhh..hehheehe. juga tiada-yg-tak-bnr-melainkan yg-benar2-belake...

11 comments:

  1. saje nak buat ko nangis....hehe..nak dedicate lagu ni kat ko n others.....

    "disini kita pernah bertemu..
    mencari warna seindah pelangi..
    ketika kau hulurkan tangan mu..
    bawaku ke daerah yg baru..
    dan kini..hidup kini ceria..

    kini..dgrkan la, kisah yg lalu tanda ikatanku..
    kepadamu teman..akan ...daadaddadada..da..da.da
    (x ingat lirik)....
    ..kenangan bersamamu, xkan ku lupa walau badai yg melandai, walau...lalalala...
    (hampes je..x ingat lirik..)"

    sekian dari arifah...heheeh..
    truely, madly, deeply love+miss you all..

    ReplyDelete
  2. hehhehehe ak pun nk wat ko nangis...marilah kte sama2 nyanyi lagu tu...kalo lg ni n lg sebuah pertemuan-unic tu mmg trus ingt kt ko n yg len2..

    Artist: Brothers
    Title: Untukmu Teman

    Di sini kita pernah bertemu
    Mencari warna seindah pelangi
    Ketika kau menghulurkan tanganmu
    Membawaku ke daerah yang baru

    Kini dengarkanlah
    Dendangan lagu tanda ikatanku
    Kepadamu teman
    Agar ikatan ukhuwah kan
    Bersimpul padu

    Kenangan bersamamu
    Takkan ku lupa
    Walau badai datang melanda
    Walau bercerai jasad dan nyawa

    Mengapa kita ditemukan
    Dan akhirnya kita dipisahkan
    Munkinkah menguji kesetiaan
    Kejujuran dan kemanisan iman
    Tuhan berikan daku kekuatan

    Mungkinkah kita terlupa
    Tuhan ada janjinya
    Bertemu berpisah kita
    Ada rahmat dan kasihnya
    Andai ini ujian
    Terangilah kamar kesabaran
    Pergilah derita hadirlah cahaya

    ...rindu-rindu-rindu...

    ReplyDelete
  3. hmmm..indahnya usrah

    ReplyDelete
  4. lately aku asyik mimpi org2 mesia je..aishh..nape ni?...korang rindu kat aku ke??....hehe....homesick aku mimpi korang je............

    ReplyDelete
  5. huish..
    xleh bla la ko rifah..hehehehe
    siap mimpi2 lagik..
    ha...kalo gtu ko la yg rindo kteorg..
    xpon..kite sma-sama rindoo..heheehe:)

    ReplyDelete
  6. ewah2 siap nyanyi lg korg ye..
    nk nyanyi gak tp xingt lirik..hehe
    rosak nti lgu org..
    rindu kt usrah kte..

    ReplyDelete
  7. hehehhee..
    tu la pasal..diela si misteri tuh sape lg..
    MIA(missing in action) btol la W ni..hihihi
    kini dia tlh memunculkn diri..=)

    ReplyDelete
  8. helo evyone..wahida!!!!rindu yer..hehe..ak cr lagu 2 xjuper...ishk sape2 send kat ak plez...arifah ak de masuk dalam mimpi ko x???xde siap,xnak blnje secret recepi..hehe

    ReplyDelete
  9. hehe saje nk wt misteri skit..
    ingt xknl..

    ReplyDelete