...Words From God~O Allah, The Lord~...

"Closer and closer to mankind comes their Reckoning: yet they heed not and they turn away."

"Telah hampir datangnya kepada manusia hari perhitungan amalnya sedang mereka dalam kelalaian, tidak hiraukan persediaan baginya.." (Al-Anbiyaa':1)

AWAS! Anda berada di zon::Alangkah Indahnya Hidup Ini::

::SELAMAT DATANG:::WELCOME:::

Salam sejahtera, salam singgah, salam melawat, salam menjengok, dan semua salamlah saya ucapan kepada pengunjung rumah saya ni teratak; Alangkah Indahnya Hidup Ini...

Saya sangat berbesar hati sekiranya anda dapat meluangkan masa untuk membaca perkongsian saya di dalam blog ini. Saya juga mengalu-alukan anda untuk 'copy' atau ambil apa sahaja yang ada di teratak saya ini yang memberi manfaat kepada anda. Namun saya mengharapkan jasa baik anda untuk melampirkan link 'Alangkah Indahnya Hidup Ini' sebagai rujukannya. Ini kerana sebarang artikel yang saya hasilkan sendiri pasti menjadi tanggungjawab saya kepada ALLAH. ^_^

~Moga ' Alangkah Indahnya Hidup Ini' sentiasa menjadi inspirasi anda~
~Moga segala kandungannya dapat memberi manfaat kepada semua~
~Moga dengan 'Alangkah Indahnya Hidup Ini' menjadikan kita sama-sama beroleh rahmat dan hidayah Allah S.W.T..aminnn~

Sekian Terima Kasih.

Saturday, April 11, 2009

Kita Hanya Mampu Sujud...

Artist: Mawi feat. KRU

Album: Allah Habibi

Title: Sujud


Bila dilanda musibah

Hati tabah mula rekah

Jangan biarkan dugaan

Rapuhkan pedoman hidup


Andai waktu itu tiba

Semaikan sifat bersabar

Hanya Dia saja menentu

Dan kita hanya mampu sujud


Jika direnung kembali

Dari kehidupan

Pelbagai halangan kutempuh penuh cabaran

Tiada satupun ku hadapi dengan senang dan

Tiada satupun ku hadapi dengan tenang


Tapi ku bersyukur

Di saat ku murung

Ku musikkan dalam kedua telapak tangan

Semangat yang dah luntur

Harapan yang dah terkubur

Diberi arah untuk teruskan


Bila dilanda musibah

Hati tabah mula rekah

Jangan biarkan dugaan

Rapuhkan pedoman hidup


Andai waktu itu tiba

Semaikan sifat bersabar

Hanya Dia saja menentu

Dan kita hanya mampu sujud...

Hanya mampu sujud...


Pernah kulihat mereka

Yang hilang segalanya

Insan yang tersayang

Atau harta benda

Pancaroba bencana juga malapetaka

Adalah sebahagian ujian dunia


Di sebalik kesusahan

Tidak letih mengerti erti kesenangan

Harusku akur dengan apa yang telah dikurnia

Barangkali esok semua berubah


Jangan kita melupakanNya

Ketika langit cerah bersinar dan

Jangan kita melupakanNya

Ketika langit mendung tak bercahaya


Bila dilanda musibah

Hati tabah mula rekah

Jangan biarkan dugaan

Rapuhkan pedoman hidup


Andai waktu itu tiba

Semaikan sifat bersabar

Hanya Dia saja menentu

Dan kita hanya mampu sujud...

Hanya mampu sujud...

Kita hanya mampu sujud...


Jangan kita melupakanNya

Ketika langit cerah bersinar dan

Jangan kita melupakanNya

Ketika langit mendung tak bercahaya

Sujud...


2 comments:

  1. Me tooo~~~:p
    hihihihi..
    mula2 ak ckp kat angah ak (die ske gil* mawi..):cam ntah ape2 jer lagu ni.hehehhe
    tp lps tgk lirik die ak pun suke jugak..

    ReplyDelete