...Words From God~O Allah, The Lord~...

"Closer and closer to mankind comes their Reckoning: yet they heed not and they turn away."

"Telah hampir datangnya kepada manusia hari perhitungan amalnya sedang mereka dalam kelalaian, tidak hiraukan persediaan baginya.." (Al-Anbiyaa':1)

AWAS! Anda berada di zon::Alangkah Indahnya Hidup Ini::

::SELAMAT DATANG:::WELCOME:::

Salam sejahtera, salam singgah, salam melawat, salam menjengok, dan semua salamlah saya ucapan kepada pengunjung rumah saya ni teratak; Alangkah Indahnya Hidup Ini...

Saya sangat berbesar hati sekiranya anda dapat meluangkan masa untuk membaca perkongsian saya di dalam blog ini. Saya juga mengalu-alukan anda untuk 'copy' atau ambil apa sahaja yang ada di teratak saya ini yang memberi manfaat kepada anda. Namun saya mengharapkan jasa baik anda untuk melampirkan link 'Alangkah Indahnya Hidup Ini' sebagai rujukannya. Ini kerana sebarang artikel yang saya hasilkan sendiri pasti menjadi tanggungjawab saya kepada ALLAH. ^_^

~Moga ' Alangkah Indahnya Hidup Ini' sentiasa menjadi inspirasi anda~
~Moga segala kandungannya dapat memberi manfaat kepada semua~
~Moga dengan 'Alangkah Indahnya Hidup Ini' menjadikan kita sama-sama beroleh rahmat dan hidayah Allah S.W.T..aminnn~

Sekian Terima Kasih.

Monday, December 21, 2009

~~Bila dah lama x berbola jaring dan berbola tampar...


بسم الله الرحمن الرحيم

....bdn pun sakit2 dan sengal seluruh bdn~~

Actually tuan rumah menaip entry ini dgn keadan yg statik duduk di ats kerusi belajarnya smbil mnaip laptop..kaki statik tanpa bergerak..sbb kalau gerak..~~aduh skitnyer~~~*muscles injury*

semlam(skrg da nk msk hari senin..)..suppose to say..hari sabtula...saye berpeluang join KASBI...comelkn name tu...ihihihhi... actually it stands from Karnival  Sukan Belia Islam Nasional yg dianjurkan oleh PEMBINA (persatuan belia islam nasional) dan rakan strategiknye..ISMA (ikatan muslimin msia)..

inilah KASBI  kali pertama dan berjaya mengumpulkn penyertaan pembina dari negeri penang,kedah, johor, melaka, gombak, Shah alam -kelang(SAK), dan daerah hulu langat (DHL). Saya salah seorg kontigen SAK!!!


nak dicerita..perjalann saye nk menyertai prgrm hari sabtu tu mmg agak mencabar...
mlm khamis tu saya pulang ke kmpg halaman tercinta saya yg terlokasinya di 'bandar ikan patin'...
saya blk rumah yg home sweet home itu dgn along saye kire2 pkol9 mlm. dan smpai kt rumah kire2 11pm lebih..
saya balk rumah sbb nk jumpa emak n abah saya yg br aje pulang dr menunaikan fardhu haji pd hari selasa yg lalu..
memndagkn saye tak dapt nk ikut jemput mk n abah kt klia hari selasa tu..disebb kn jadual klas yg sgt2 pack..jadi sbb itulah saye ambil keputusn utk blk hari kamis mlm tu..jumaat pgi tu pulak adik-beradik sebelah mk saye dtg menziarah..n lepas zuhur br diaorg beransur balik..lpas je adik-beradik mk saya blk..saye pun bersiap2lah utk blk ke sh.alm semula..tak smpi 24 jm pun balik rumah..:((..dlm planning saye mmg nk blk petg tu dan nk naek bas pkol4.30 ptg..dan Alhamdulillah..planning berjaya dgn izin Allah..mmg rase bersalah sbb balk sekejap je jumpa mak n abah..(tp xpe, Alhamdulilah pagi tu sempat jugk solat subh berjemaah:)) nk buat  mcmana..saye da janji nk join KASBI lebih awal..lagipn mlm jummat tu kne bermlm kt rumah seorg akak ni (akhawat) utk memdhkn transportation hari sabtu nt..

dlm perjalnn bas yg saye naek tu rosak la pulak..biasenye bas ni mmg bas favourte saya..tp xtaulah..haritu bas tu cm 'xsehat' ckit kot..jadi terpaksela tgg bas laen dtg...kelewatan bas td menyebbkn time planning saya da terlari ckit...smpai je kat perhentian bas kt kl ..cept2 saye naek monorel..mase tu da dkt2 kol 7..smpai kl sentral pun da 7.30..jadi saye solat la jama-qasar kt kl sentral dlu...lps tu brulah saye tgg train nk blk sh.alm..tgg punya tgg train tu mmg lambt..dkt pkol 9 br sampai..akak yg akn pick-up saye nt da call..tny da smpai sh.alm ke blom..alamak...rase bersalahnye sbb xsmpai lagi...
sampai kt sh.alm  da dkt pkol 10..siap mintak pkck tksi  yg hntr saye kt umah sewa tu tgg kt luar rumah sementra saye  packing brg2 utk esk..saye kne pergi seksyen 3 sbb akak tu akn pick up saye ngn kawan saye yg sorg lagi...dgn kelam kabut saye sumbat sume baju2 n brg2 lain dlm beg..(hehehe..) naseb baek xde ape2 yg tertinggl..then xsempat pn nk tukar baju saye trusla pergi umah kawn saye tu...mase tu bdn pun sgtla penat da perut pun agak lapa..sementra tgg akak tu dtg..habis mknn kt umah kwn saye tu saye keje kn..(huuhuu..exaggerating..).then smpai kt rumh akak yg kteorg ak pergi ngn die hari esk dit pkol 12. mcm xpatt je dtg rmh org tgh2 mlm cmtu kn..ihihihi..

then pagi2 bgn n bersiap2 nk bertolak ke ukm, bangi tempat perasmian KASBI. then lps tamat perasmian, akhawat (saudara perempuan)@peserta perempuan bergerak ke unikl GMI. kteorg punye games berlangsng kt cni..kne separate ngn ikhwah (saudara lelaki) @peserta lelaki la kn.

jadinya..naqibah saye masukkn nama saye dlm senarai bola jaring utk wakil pasukn pembina shah alm-kelang(SAK)..frankly, saye mmg bole maen, tahu maen, tahu undang bola jaring tp mmg dah lame sgt xmain..rasenye last maen bola jaring mase F1 kot..
sbb mase skolah menegah saye lebih aktif maen bola tmpar...tp xpela saye xkisah pun..part nk pilih position yg paling tak tahannya....semua org xnk jadi C(center)..then terpaksala saye amik postion tu yg mmerlukan ketangkasan dan kelicikn...mula2 saye pun cm xyakin sgt sbb seingt saye last saye jadi C mase darjah 2 kot..huuhuh..nk2 pulak da hampir dua thn mmg xbersukan langsg..(dok menjage lemak di bdn je..hohoho) aduh...tp nk wat cmne mne da xde org yg nk amik position tu. mula2 tu still ok lagi...tp lepas half time saye mmg xbole nk tahn da..nk2 pulak 1st match tu lawn grup melaka yg die  punye C sgtla lincah..huh..mmg kepenatanlah saye...*pengumpulan asid  laktik nmpknye..tmbah pulak respirasi anaerob..* hahahh..kn da msk bab2 biology ni..uhuhuu..
Dua match berlangsg dan kemenngn tidak berpihak di pasukan kami...(mayb sbb C die xmembantu kot..hehehe..sape C die???..sayela tu..kui3..)..then game yg ketiga...saye bagi kwn saye yg lain ganti psition saye...sebb saye mmg da xlarat..then bile saye jadi tukang sorak..menng pulak game tu...hihih..
tp lepas tu..saye replace pulak kwn saye dlm team volleyball..sye sgt suke sbnrnye sbb b4 this mse kt mrsm dlu mmg saye yg wakil team volleyball..bile diberi peluang tu saye gunekanlah dgn baekkn..dan Alhamdulillah..dua2 game yg saye join volley ball tu kami menng..kteorg dpt jadi naib johan...:)) (mungkin jodoh msih bersama bola tmpar...ihihihi)


yang seronoknye lagi..saye dpt jumpe salah seorg kembar singe...yg da dkt 3tahn xjumpa...dptla lepas rindu kt die..
then...
bila balik..
bdn sgt2 sakit...
inilah padahnye...bile xade latihan dan da lame xbesukan...
walaupn sakit2 bdn..tp sgt2 seronok..sbb dpt tautan ukhuwah dan enjoy!!!

 
~~Allahumma'afini fibadani~~

...wallahu'alam..


P/s: this is all for this time being...nk smbg buat nota pharmacology...
insyaAllah upcoming entry.."Ada ape dgn Nur Kasih??"..tggggggggg.!! 

-12.53a.m, monday, 21st Dec, 4th muharam-

11 comments:

  1. salam tirah..waa sdpnyer..huhu..jeles sbb nik ade jgk..haha..
    kalo la sy dpt turut serta..mesti best..

    ReplyDelete
  2. hoh.mcm best je tgk.tp sayang...aku ta reti men bola jaring.hehe..neway, u looked diff without ur specs. =) nice.

    ReplyDelete
  3. salam athe..!!!!!
    wah teror lg la kau..
    aku nk wat kt sabah tp asik xsempt je
    nk wat pertandingan ngan akhawat pun asik pending je

    ReplyDelete
  4. anyway tahniah la...=)

    ReplyDelete
  5. tahniah2...mantap wo athe main netball dgn volley~

    azimah

    ReplyDelete
  6. hehe,update pon..
    ada apa dengan nur kasih?

    ReplyDelete
  7. tehah: heheheh...xpe..ade rzki nnt kite wat reunion utk sukn plak...;)

    juju: mmmg best!!!(sje nk wat ko jeles..hiihhii) cm pelik je..btol ke ko xtau maen bola jaring?? specs? diff??kte da lame xjump kot~~~hihih

    aini:hahha..byk la ko teror..abis sengal2 bdn ak ni..last maen volley mase wakil blok kte kt mtrik dlu..nwy tq:)

    Azimah: ala die pun mantop..jadi defend yg bejaya tu!!ihihhi

    k.syima: ni curik2 update blog~~ahahaha..apa apa dgn nur kasih??? kne tgggg next entryla...(tp xtau lagi ble..uhuhuhu)

    ReplyDelete
  8. ooo..gi main bola jaring ek....anyway along da update pasal hasya yg baru...

    x saba nk tggu next post...tu omelan suara minda sendiri ker..bukan awk penonton setia ker?:)

    ReplyDelete
  9. salam athirah..jmpa blog athirah kt blog fatimah:)hehe...

    sonok main aritu kan..

    ada gambar eh?nt send kat kak ila boleh...?

    emel nurazilayahaya@yahoo.com

    jom melawat blog akak pulak...mencari jalan pulang

    ReplyDelete
  10. along: hahhaha..kn kte kck gi xtvt bersosial..
    da bce da ost tg hasya 'utuk-'utuk..tp xsmpat nk komenla...nntkn yer ade ape dgn nur kasih~~

    k.ila: wassalam..ahlan wasahlan..insyaAllah nt trah emailkn...trah pun da link akak.:)

    ReplyDelete
  11. owh..next entry tuh thn dpn ey?haha,mcm lme lg jer kan?

    ReplyDelete